پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند چین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در غرب آسیا هشدار داد جلسه شورای امنیت ملی ترکیه درباره تحولات ایران جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی

دیدار و گفتگوی امیرعبداللهیان با نخست‌وزیر لبنان

وزیر امور خارجه در ادامه رایزنی‌هایش در بیروت درباره اوضاع غزه و آتش‌بس قریب‌الوقوع با نخست‌وزیر پیشبرد امور لبنان دیدار و گفتگو کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۲ - ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 22
کد خبر: ۲۱۴۹۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ در ادامه دیدار‌های امروز حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیروت و در استمرار رایزنی‌ها درباره اوضاع غزه، وی عصر امروز (چهارشنبه) اول آذر ماه با «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان دیدار و به گفتگو پرداخت.

وزیر امور خارجه در این سفر که دومین سفر او به بیروت در ظرف حدود یک ماه و نیم گذشته است، پیش از این هم با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان و همچنین مقامات حماس و جهاد اسلامی در بیروت دیدار و گفتگو کرده بود.

این سفر در آستانه آتش‌بس قریب‌الوقوع در غزه صورت گرفته است. بامداد امروز چهارشنبه اول آذر ماه و بعد از گذشت ۴۷ روز از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری در واکنش و به بهانه عملیات طوفان الاقصی، کابینه رژیم صهیونیستی توافق آتش‌بس با میانجی‌گری دولت‌های قطر و مصر را پذیرفت.

جنبش حماس هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: پس از مذاکرات سخت و پیچیده و طولانی، اعلام می‌کنیم که به یاری خداوند متعال و تلاش‌های زیاد طرف قطری و مصری به توافق آتش بس انساندوستانه (آتش‌بس موقت) به مدت ۴ روز دست پیدا کردیم. در این بیانیه آمده است: درگیری‌ها از سوی دو طرف، فعالیت‌های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در همه مناطق غزه و نیز جابه جایی خودرو‌های زرهی این رژیم در غزه متوقف خواهد شد و صد‌ها کامیون ویژه حامل کمک‌های بشردوستانه، درمانی و سوخت وارد همه مناطق غزه بدون استثنا خواهد شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی امروز در تشریح سفرش به لبنان گفت: امروز در بیروت هستیم تا در رایزنی با مقامات عالی لبنان در خصوص چگونگی امنیت حداکثری منطقه و چگونگی احقاق حقوق فلسطین رایزنی و مشورت داشته باشیم.

وزیر امور خارجه بعد از دیدار با مقامات حماس و جهاد اسلامی در بیروت گفت که در جریان آخرین تحولات غزه و کرانه و جزییات بیشتر آتش‌بس انسانی و سناریو‌های آینده قرار گرفته و تصریح کرد که مقاومت حذف شدنی نیست.

از ابتدای تحولات جاری در فلسطین و در پی عملیات طوفان الاقصی که به واکنش صهیونیست‌ها آن هم با حمله گسترده به غزه و تشدید محاصره این منطقه منجر شد، تا به امروز که چهل و هفت روز از جنایات صهیونیست‌ها در غزه و فلسطین می‌گذرد، جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های زیادی را برای توقف این جنایات و رفع محاصره غزه و همچنین تسریع در ارسال کمک‌های انساندوستانه به مردم فلسطین صورت داده است. در این راستا رئیس جمهور و وزیر امور خارجه تماس‌های تلفنی با برخی همتایان و مقامات تاثیرگذار برقرار کردند و امیرعبداللهیان هم نامه‌هایی در این زمینه به برخی مقامات بین‌المللی از جمله آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نوشت. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در این خصوص دو سفر به منطقه داشت و به جده هم رفت و در نشست سازمان همکاری اسلامی شرکت و پیشنهاداتی را ارائه داد. او همچنین به نیویورک و ژنو رفت و با مقامات سازمان ملل در این خصوص گفتگو کرد و اکنون هم در سفری به منطقه که از بیروت شروع شده درباره وضعیت غزه به گفتگو می‌پردازد. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر